Gjenopplev Stormkast 2017

Her kan du lese litt om hvert foredrag, se video og slides fra Stormkastkonferansen 2017.

Alexander Osterwalder

Vis foredraget

Osterwalder var medforfatter på Business Model Generation, og er hjernen bak et rammeverket for design av strategi og forretningsmodeller. Tenkningen hans kretser rundt smidighet, kundeverdi og skalerbarhet. Osterwalders tilnærming er tatt i bruk over hele verden, også her i Norge. Det har gjort Osterwalder til en nøkkelprofil som har preget startup-scenen globalt. På Stormkast har vi utfordret ham til å snakke om omstilling i etablerte virksomheter. Han vil holde et praktisk orientert og interaktivt foredrag som kretser rundt et nøkkelspørsmål: Hvordan ivareta produktivitet, samtidig som man skaper en kultur for innovasjon og nytenkning?
Anders Waage Nilsen

Vis foredraget

Anders Waage Nilsen er kreativ leder i Netlife Research Bergen AS. Han jobber på tvers av mange bransjer, har høy forretningsforståelse og glødende opptatt av samspillet mellom næringsutvikling, teknologi og samfunnsutvikling. På Stormkastkonferansen vil han legge fram en oppdatert versjon av rapporten Stormvarsel, hvor talløse bransje- og trendrapporter kokes ned til noe forståelig og inspirerende.Johan Høgåsen-Hallesby

Vis foredraget

Johan Hallesby (Urban Infrastructure Partner) er en av initiativtakerne bak Oslo Bysykkel. Han er også en interaksjonsdesigner og digital strateg med erfaring fra en lang rekke digitaliseringsprosjekter. På Stormkastkonferansen snakker han, med urbanitet som utgangspunkt, om hvordan digitalisering ikke bare endrer tjenestene våre, men også samspillet mellom tjenester: Vi må redesigne systemet.


Johan" class="redactor-linkify-object">https://vimeo.com/207643536">J... Høgåsen-Hallesby - Fra digitalisering til systemskifte from Netlife" class="redactor-linkify-object">https://vimeo.com/netliferesea... Research on Vimeo.


Gerry McGovern

Vis foredraget

Han er CEO for customer carewords, forfatter og foredragsholder. Han kaller seg "optimistisk rebell" og er opptatt av å brukerorientere digitale løsninger. I sine foredrag får vi lære mer om hvordan funksjonalitet har overtatt for tillitt, hvordan kundeadferden har løpt fra organisasjonsmodellene og hvordan en digital virkelighet krever at kulturen forandres. Inspirende og konkret innføring i praksiser og tenkemåter tilpasset digital kundeadferd. McGovern er kjent som en av Europas mest sentrale fagpersoner innen digital innholdsutvikling, og har med bøkene The Strangers Long Neck og Transform - a rebels guide to digital transformation markert seg som ledende innen organisasjonsutvikling. Gerry har jobbet med en lang rekke internasjonale kunder, herunder store selskaper som Microsoft og Cisco.

På Stormkastkonferansen 2017 er han en av foredragsholderne i sesjonen om strategisk digitalisering.
Alexander Cappelen

Vis foredraget

Cappelen er  utdannet siviløkonom, har vært tilknyttet universitetene i Oslo og Oxford. Han har vunnet flere priser både for sin forskning og for sin formidlingsevne.  På Stormkast skal forteller han historien om Choice Lab, som på få år har blitt et av de mest produktive og anerkjente forskningsmiljøene i Norge. Med sin tverrfaglige og eksperimentelle tilnærming utfordrer senteret både økonomisk teori, forskningspraksis og kjente organisasjonmodeller. Mange, både innenfor og utenfor akademiske kretser, kan dra lærdommer av denne internasjonale suksesshistorien. 
Alexander Berg

Vis foredraget

I Norge har han laget mye av det du har sett på TV2 av sport, nyheter og været, fra branding til virtuelle TV-studioer til visualiseringer av valget. Sixty leverer løsninger i skjæringspunktet mellom lineær-TV og internettbasert TV (OTT) og har skapt brukeropplevelsen på noen av de største streamingtjenestene i Norden, deriblant Altibox, TV2, RiksTV og CMore m.fl.

Sixty er for tiden aktuelle med sin nye innovsjon, Ease Live. Produktet gjør det mulig for en sluttbruker å ta på all TV-grafikken i løpet av en TV-sending. Se for deg at internett møtet TV for alvor og at all TV-grafikken i en sending nå blir interaktiv, slik at sluttbrukeren selv kan velge hva de synes er interessant å ha på skjermen til enhver tid. Alt dette vil du kunne gjøre direkte på telefonen din, nettbrett eller appleTV - på toppen av produktene som finnes per i dag.

Ease Live har allerede vekket internasjonal oppmerksomhet. I høst ble produktet kåret til Best Streaming Innovation i Europa. Under verdens største TV-messe i Las Vegas vant selskapet også IABM Game Changer Awards, Best of Show TV Technology 2016 og Broadcast Beat Award for
originality. Prisene ble vunnet ved siden av store markedsledere som Vizrt, Sony, Cisco for å nevne noen. Nå er Sixty igang med prosjekter for noen av de største aktørene i verden - alt dette fordi man så en mulighet i TV-grafikkmarkedet som andre ikke hadde sett før.
Jan Børge Sagmo

Vis foredraget

Bergen Carbon Solutions produserer karbon-nanofiber gjennom anvendelse av ny banebrytende teknologi. CO2 er vår viktigst innsatsfaktor – og vi bidrar således samtidig til å løse en global miljøutfordring. Karbon-nanofiber blir fremstilt gjennom en kjemisk prosess som separerer karbonet fra CO2-molekylet og danner karbon-nanofiber og O2-gass.Bruksområder til karbon-nanofiber spenner seg fra batteriteknologi til byggematerialer i form av komposittmaterialer. Katrine Molvik

Vis foredraget

Kathrine Molvik fra Nordhordland er sveiseingeniør og gründeren av bedriften FeC. Forretningsidéen hennes er å bygge opp et internasjonalt kompetansesenter for material- og sveiseteknologi som håndterer hele verdikjeden fra utdanning av fagarbeidere til forsking og utvikling av industrien. Med dette vil FeC ta et fag med lange tradisjoner og løfte det inn i den digitale og robotiserte fremtiden. Moholt ble kåret til Female Entrepreneur 2016.
Erik Garshol

Vis foredraget

Garshol har lang erfaring med organisasjonsendring i Statoil, og har i dag stillingstittelen Manager Organisational Efficiency. Han har de siste 10 årene hatt ulike stilinger innenfor HR i Statoil, sist som HR-sjef for landanleggene. Er nå ansvarlig for organisasjon og endring (organisational efficiency) i den nyopprettede konsernfunksjonen COO som jobber med forbedring på tvers av selskapet.  Erik Garshol er utdannet psykolog fra Universitetet i Bergen.
Linda Litlekalsøy Aase

Vis foredraget

Aase er for tiden Senior Vice President, Brownfield Modifications & HUC. Hun har de siste årene vært tungt involvert i endringsprosesser i Aker Solutions.  Hun har variert og spennende ledererfaring fra selskaper i flere bransjer - blant annet seismikk, shipping, drilling. Både her i Norge og globalt har hun jobbet med prosessforbedring og endringsledelse, både her i Norge og globalt. Hun har hatt tunge endringer og en svært utfordrende markedssituasjon tett på seg de siste årene. På Stormkastkonferansen vil hun delta i en samtale om endringene i oljebransjen og hva som skal til for å ta vare på det økosystemet som er bygget opp gjennom flere tiår.
Chris Atherton

Vis foredraget

Chris kombinerer fagkunnskap i psykologi med erfaring fra både private bedrifter, anerkjente universiteter og offentlig sektor i Storbritannia. Hun har jobbet som  informasjonsarkitekt i BBC, og utviklet digitale brukeropplevelser i Mendeley og Skype. Nylig jobbet hun med tilknytning til til gov.uk, som Head of Design ved Department for Business, Innovation and Skills. Hun har også forbedre den digitale kundereisen for visumsøkere. I dag jobber hun som senior interaksjonsdesigner i Netlife Research her i Norge.

På Stormkast har vi utfordret Chris til å prate om de viktigste erfaringene hun har gjort seg på tvers av prosjektene. Hvilke råd vil hun gi virksomheter som skal i gang med digitale utviklingsprosjekter?
Pia Jøsendal

Vis foredraget

Pia Jøsendal jobber som seniorrådgiver i Difi. Hun er en av pådriverne bak de tunge prosessene som fremover skal sikre at offentlige databaser snakker mer fornuftig sammen.

Som foredragsholder har Jøsendal evnen å gjøre komplekse temaer enkelt å forstå, også for ikke-teknologer. På Stormkast har vi utfordret henne å snakke hvordan man utnytter virksomhetsdata smartere, med offentlig sektor som eksempel. Store lanseringer og oppgraderinger av statlige tjenester er like rundt hjørnet. Hvilke endringer ligger bak? Hva kan virksomheter i privat sektor lære av det tunge arbeidet som har blitt gjennomført i offentlig sektor?

Hvilke tjenesteutvikling kan skje når dataene ikke lenger er bundet fast til organisasjonen eller applikasjonen som eier dem. Kan åpnere og mer standardiserte data endre samspillet mellom offentlig og privat sektor?

Pia er en av foredragsholderne i sesjonen om strategisk digitalisering.
Tina Stiegler

Vis foredraget

Tina Stiegler (EVP People and Strategy, Schibsted Media Group) forteller om hvordan dramatiske endringer i mediebransjen påvirker organisasjonsmodellen i et av verdens største mediekonsern. Hun gir en usminket fortelling om hvordan man skaper en smidig, endringsvillig og skalerbar organisasjon?
Ragnhild Janbu Fresvik

Vis foredraget

Ragnhild Janbu Fresvik er direktør for bedriftsmarkedet i SPV. Hun ble i fjor kåret til årets ledertalent, og er ansvarlig for en utlånsportefølje på 28 milliarder kroner. I sin jobb har hun nærkontakt med bedrifter på Vestlandet. På Stormkast vender hun blikket fremover, med særlig fokus på eksportrettet industri. Hva skal til for å lykkes?
Bli med i Stormkastnettverket i Slack og møt drivkrefter i andre bransjer

Meld deg på Stormkast i Slack